Viser arkivet for august, 2012

Heiafestivalen, en komplett og god festival

Årets Heiafestival er over, og mitt inntrykk av festivalen i Balsfjord rett sør for Tromsø er nok en gang solid og godt. Heiafestivalen har utviklet seg år for år, og årets program var variert og spennende. På musikksiden var Hellbillies og det legendariske The Sweet, årets høydepunkt for henholdsvis fredag og lørdagskvelden. At programmet på fredag med Hellbillies var såpass bra, vistes veldig godt på bobil og campingvogn campen, hvor det var fullt opp med feststemte mennesker i deres private “party residenser” som strekte seg på rekke og rad fra inngangspartiet, og mange hundre meter bortover på området. Den spesielle atmosfæren som arrangøren har klart å få til med festivalen, er meget solid, med alle bålene og laavoo’ene som var satt opp for publikum. Sammen med den kompakte campområdet, med tilrettelegging for bobiler og campingvogner, helt innpå sceneområdet og bilparkering rett ved, er rimelig unikt i nordnorsk festivalsammenheng. Til sammenlikning med Riddu Riddu og Buktafestivalen, som hver for seg ikke tilbyr den samme lette adgangen til en bekvem festival, så er Heiafestivalen rimelig unikt tilrettelagt for publikum, og det skal festivalen ha skryt for. Det er noe å lære for de andre festivalene.

Lynkurs i samisk og kåring av årets Heiaband, samt joikekurs, trommekurs og salg av doudji (samisk brukskunst) stod på det akademiske programmet. I det hele tatt veldig variert og i tråd med festivalens målsetning om 2 folks møte.

Bildeserie med 23 bilder — bla ved å trykke på pilene

Generelt sitter jeg med et inntrykk at det var en økning i antall publikummere, uten at jeg sitter med tallenes tale, da artikkelen publiseres i dag.

Les mer…